Observazóns:
É un cogumelo inconfundibel pola forma do seu pé e a sua medra unida aos pés de outros exemplares. O sombreira é convexo, entón estendido, irregular, de cor parda rojizo. Láminas aderintes, espaciadas, blanquecinas, entón manchadas de pardo rojizo. O pé é longo, fusiforme, case radicante, teimudo, sulcado longitudinalmente, de cor parda rojizo. Carne dura, elástica, branca, olor débil e sabor doce. Non é comestibel.
Ecoloxia:
Sai en verán e outono en bosques de castañeiros, carvallos e haxas príncipalmente, ao pé dos troncos.
De Diego Calonge F., 1979, Setas (Hongos) Guía ilustrada
Frutos Isidro & Romero Manuel 2007, Setas dela Serena. Pagina
García-Echave Mª Cristina, 2009, Guía de setas de Burela y A Mariña
Gerrit J. Keizer, 2000, La Enciclopedia de las setas, Pagina
Lotina Benguria R., 1972, Las Setas Comestibles de Europa.
P. Iglesias, 2002-2004, Setas del Parque Natural de Urkiola Vol... I, Pagina
Marcote J.M.C & Pose M & Traba J.M. Cogomelos de Galicia. Pagina 236
Mendaza R. & Diaz Montoya, 1987, Las setas. Pagina 233
Mendaza R. & Díaz Montoya, 1994, Las setas enla Naturaleza Tomo – III –Pagina 185
Frutos Isidro & Romero Manuel 2007, Setas de
García-Echave Mª Cristina, 2009, Guía de setas de Burela y A Mariña
Gerrit J. Keizer, 2000, La Enciclopedia de las setas, Pagina
Lotina Benguria R., 1972, Las Setas Comestibles de Europa.
P. Iglesias, 2002-2004, Setas del Parque Natural de Urkiola Vol... I, Pagina
Marcote J.M.C & Pose M & Traba J.M. Cogomelos de Galicia. Pagina 236
Mendaza R. & Diaz Montoya, 1987, Las setas. Pagina 233
Mendaza R. & Díaz Montoya, 1994, Las setas en
Minguez R. & Minguez A. 2010. Nove Ducias de cogomelos de Ourense Paxina
Palazón F., 2001, Setas PARA TODOS Pagina 298
Sánchez J. A. & García A. Atlas de los hongos de Castilla y León Pagina 401
S.C.M., 1982-2003, Bolets de Catalunya (Láminas)
Palazón F., 2001, Setas PARA TODOS Pagina 298
Sánchez J. A. & García A. Atlas de los hongos de Castilla y León Pagina 401
S.C.M., 1982-2003, Bolets de Catalunya (Láminas)
No hay comentarios:
Publicar un comentario